Danışmanlarımız
Abdullah KUMRU / Stok, Depo ve Lojistik Yönetimi, Tedarik Zinciri, Antrepo ve Gümrük, Satış ve Operasyon, Müşteri İlişkileri, Serbest Bölge, Dış Ticaret Mevzuatları
1987 yılında Deniz Harp Okulu’ndan, Elektrik Elektronik Mühendisliği denkliği ile mezun olan KUMRU, 1987 – 1995 tarihleri arasında Deniz Kuvvetlerindeki görevi sırasında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde OBI Egitimi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisinde master eğitimi almıştır.
1995 yılına ordudan ayrılarak CNC Makinalar sektöründe İstanbul Deri Serbest Bolgesinde faaliyet gösteren Maysan Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş.’de uluslararası ticaretten sorumlu müdür olarak çalışmış, özellikle sektörün devleri olan müşterilerinin ürünlerinin ihracatına yönelik ortak bir platform oluşturmuştur. 2001’de Ülker Yıldız Holding Merkez Pazarlama ve daha sonra da Netlog’a geçen Kumru Tedarik Zinciri Yöneticisi olarak görev yapmıştır.
2006’da Reysaş bünyesine director olarak transfer edildiğinde depolama planlama, sevkiyat, lojistik operasyonlar, antrepo ve gümrük işlemleri, satış operasyon ve satış faaliyetleri, müşteri ilişkileri, serbest ticari bölge faaliyetleri, dış ticaret mevzuatları, pazarlama, satış dağıtım ağı süreçlerini yönetmiştir.
2013’te Ata Holding Fasdat Gıda’da Tedarik Zinciri İş Geliştirme ve Planlama Müdürü olarak göreve başlayan Kumru Gürcistan, Makedonya, Çin bayiliklerine gıda gönderimi, fiyatlandırma ve gıda ithalatı sorumluluklarının yanı sıra stok, depo ve lojistik planlama süreçlerini de yönetmiştir.
2016’ta Almas Gruba transfer olan Kumru, İran’da fast food restoran zincirini kurarak, yine aynı gruba ait iki üretim firmasının Pazarlama ve dağıtım stratejisini oluşturma, talep planlama ve sipariş yönetimi, üretilen ürünlerin ihracatı ve ham malzeme ithalatı süreçlerinin kurulmasına danışmanlık yapmıştır.
2019’dan bu yana Avrupa’ya dağıtım yapan Almanya merkezli gıda firmalarına Pazarlama ve satış kanallarının oluşturulması ve geliştirilmesi, Almanyadan diğer Avrupa ülkelerine satış ve dağıtım, maliyet ve fiyatlandırma, yeni ürün geliştirme konularında danışmanlık yapan KUMRU, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Ahmet Nedim NARLI / Stratejik Planlama, Yönetişim, Bütçe, Finansal Yönetim
ODTÜ Ekonomi&İstatistik Bölümünü 1979 yılında Yüksek Şeref derecesi ile bitirdikten sonra aynı fakültede Ekonomi bölümünde Master yaptı. Çalışma hayatına 1978 yılında henüz üniversitede okurken bir gazetede ekonomi muhabiri olarak başladı. Okulu bitirdikten sonraki ilk işi T. Sınai Kalkınma Bankasında (TSKB) Araştırma & Planlama bölümünde uzman yardımcısı göreviydi. Dünya Bankasının Türkiye için geliştirdiği bir plan modelinde çalışmak üzere TSKB tarafından seçilerek ABD’ne gönderildi. TSKB’de Yatırım Projesi ve Fizibilite Etüdü Hazırlamayı, Firma Bilanço ve Kar-Zarar tablolarından Mali Analiz yapmayı öğrendi. TSKB’yi takiben İktisat Bankasına transfer oldu, burada müşterilerin mali durumlarını değerlendirip kredibilite raporlarını hazırladı.
1987 yılında bir dış ticaret şirketinde (Degere AŞ.) Mali İşler müdürü oldu. 7 sene Mali İşler,Muhasebe, Finansman ve Dış Ticaret yöneticisi olarak çalıştı. Bunun yanı sıra eski SSCB, Türkiye ve Irak arasında oluşturulan ithalat-ihracat projelerinin finansmanı ile uğraştı. Bu amaçla,Londra, Zürih, Paris ve Moskova’daki b azı bankalarda kredi limitleri oluşturdu. Buna paralel olarak Rus ortak (Soyuzchimexport) ile birlikte kurulan bir iştirakin Genel Müdürlüğünü yaptı. Daha sonra Anadolu Grubunda (Efes Pilsen) Doğu Avrupa ve eski SSCB ülkelerine bakan “Yatırım Koordinatörü” oldu. Türki Cumhuriyetlerde ve Rusya Federasyonunda özelleştirme ihalelerine teklif hazırladı, Coca Cola Şişeleme Tesislerinin kurulmasında, Kazakistan’da Bira Fabrikası alınmasında, Rusya’da malt ve bira fabrikalarının kurulmasında aktif yönetici olarak çalıştı.
Daha sonra Şişecam’a transfer oldu. Şişecam’ın Rusyadaki ilk şişe üretim fabrikasını kuran ekipte Genel Müdür olarak çalıştı. Bu fabrikada hem kurucu ve hem de işletmeci genel müdür olarak çok başarılı işlere imza attı.
Rusya’da son olarak endüstriyel mutfak cihazları üreten bir fabrikanın (Oztiinoks OOO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak çalışırken ailevi nedenlerle İstanbul’a dönmek zorunda kaldı.
İstanbul’da Otomotiv Yan Sanayinde faaliyet gösteren Formplast Ltd’nin 5 yıl genel müdürlüğünü ve yaklaşık 2 yıl yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Halen, Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü’nün yürüttüğü yapılanma – yeniden yapılanma danışmanlık hizmetlerine liderlik eden Narlı’nın rofesyonel meslek hayatının son 25 yılı genel müdürlük ve benzeri pozisyonlarda yöneticilik yaparak geçti.
Rusça ve İngilizce bilen Narlı evli ve 2 çocuğu var. Gençliğinde kürek sporu yapan ve 1981 yılı “İki Tek Dümencili” kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Narlı’nın 11 kez milli takım tecrübesi var.
.jpg)
Aslı MORAL ERGİN / Avrupa Birliği süreçleri ve Proje Döngü Yönetimi, KOBİ’ler, ve İş Geliştirme, Girişimcilik, Kümelenme ve küme yönetimi
Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olup 8 sene TÜBİTAK’ta Avrupa Birliği Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisinde ARGE ve İnovasyon projelerinde danışmanlık ve eğitmenlik yaptı.
18 yıllık iş hayatında Ankara, Eskişehir, Balıkesir, Ordu, Gaziantep ve Kahramanmaraş başta olmak üzere Türkiye'nin birçok farklı şehrinde yürütülen Avrupa Birliği projelerinde Kıdemli Kümelenme ve İş Geliştirme Uzmanı olarak görev almıştır. Kastamonu’da yürüttüğü Avrupa Birliği projesinde, orman ürünleri kümesi için kümelenme süreçlerinin tanımlanması ve iş geliştirme uygulamaları konusunda kıdemli yönetici olarak görev yapmıştır.
Samsun’da 3 sene boyunca Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen “KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi”nin Samsun koordinatörü olarak medikal cihazlar, mobilya ve işlenmiş gıda kümelerinin yöneticiliğini yapmıştır. Bu 3 yılda Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan URGE tebliğinin geliştirme ve uygulamasına katkıda bulunmuştur.
Son 10 yıldır Ankara Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret ve Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği gibi kurumların yürüttüğü kümelenme projelerinin ihtiyaç analizi ve raporlama süreçlerinde de görev almıştır.
Profesyonel hayatında hem görev aldığı projeler aracılığı ile firmalara ve sivil toplum kuruluşlarına uzmanlık alanı olan proje yönetimi, ulusal ve uluslararası hibe ve teşvik programları danışmanlığı, ar-ge ve inovasyon yönetimi, kümelenme ve küme yönetimi, stratejik planlama ve yönetim, iş geliştirme ve girişimcilik konularında katkı sağlamaktadır. Kadını Güçlendirme Derneği Başkan Yardımcısı ve Samsun İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.
Bilgi ve deneyimlerini Rönesans çatısı altında paylaşan Ergin, Proje Yönetimi Profesyonellik Sertifikası (PMP) sahiptir ve çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Av. Murat EREN / Dış Ticaret Mevzuatı, Uluslararası Ticari Sözleşmeler, E-Ticaret, Uluslararası Pazarlama
Yükseköğrenimimi Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, yüksek lisansını İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
Avukatlık yaptığı sırada özellikle Dış Ticaret yapan çok uluslu şirketlere uluslararası ticari sözleşmelerinin hazırlanması, dış ticaret hukuku ve uluslararası ticaret hukuku kaynaklı çeşitli uyuşmazlık çözüm süreçlerine danışmanlık yapmıştır.
Geleneksel avukatlık ve hukuk müşavirliği hizmetleri yerine Ege Bölgesinin önde gelen ihracatçı firmaları ile uluslararası satım, distribütörlük, franchise, teknoloji transferi/ know-how ve acente sözleşmeleri üzerine çalışırken ihracata yeni başlamış olan girişimciler için ihracat işlemleri, fikri mülkiyet haklarının korunması, e-ticaret, uluslararası pazarlama, müşteri bulma ve müşteri analizi konularında destek vermiştir.
2015 yılından beri Denizli İhracatçılar Birliği, Aydın Sanayi Odası, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Nazilli Ticaret Odası, İzmir Ticaret Odası, Afyon Sanayi ve Ticaret Odası, Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü, Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Adnan Menderes Üniversite İşletme Fakültesinde dış ticaret, uluslararası ticaret hukuku ve uluslararası ticari sözleşmelerin hazırlanması konusunda eğitimler de veren Eren, Türkiye İhracatçılar Meclisinin yürüttüğü 81 İlde İhracata İlk Adım Programında İhracat Koçu olarak görev yapmıştır.

Aysel AZAK / Finansal Süreçler, Muhasebe ve Mali İşler
Kartal Ticaret Lisesi, Trakya Üniversitesi Muhasebe Meslek Yüksek Okulu, Anadolu Üniversitesi İşletme, Okan Universitesi Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans mezunudur.
1991 yılında başladığı profesyonel yaşamının son 21 yılında hayvan sağlığı ve beslenmesi alanında faaliyet gösteren Vimar A.Ş.'de sırası ile muhasebe uzmanı, muhasebe şefi, muhasebe ve finans müdürü, mali ve idari işler müdürü ile genel müdür yardımcılığı pozisyonlarında bulundu. Vimar'ın Türkiye'nin ilk yerli veteriner ilaçları üreticisi Vilsan'ı satın almasında aktif rol alarak tüm finansal süreçleri, satın almadan 3,5 yıl sonra Vilsan'ın, Amerikan ilaç devi Merck'e (Avrupa'da MSD olarak bilinir) satılmasında tüm finansal süreçleri yönetti. MSD'ye satış sonrası Vilsan'da Finansal Entegrasyon Koordinatörü pozisyonunu yürüten Azak, SAP geçiş projesinde finansal süreçlerin uyarlanmasında aktif rol aldı.
Finansal süreçlerin (nakit akış yönetimi, ay ve yıl kapanışı vb.) yönetimi, iyileştirilmesi, lokal ve global raporların hazırlanması sorumluluklarım arasında bulunmaktaydı.
Yeminli Mali Müşavirlik süreçlerine hazırlanan Azak, bilgi ve deneyimlerini eğitmen ve danışman olarak Rönesans çatısı altında paylaşmaktadır.

Banu Koçkar / Genel Müdür
Ortadoğu Teknik Üniversitesi İstatistik, Marmara Üniversitesi MBA mezunu olan Banu Koçkar, 1998 yılında Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü’nü diğer girişimci ortakları ile birlikte kurmuştur. Yönetişim, müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama stratejileri, kurumsal iletişim konularında uzman olan Koçkar, Rönesans’ın yanı sıra KOBİDESK ve "Harekete Geç!" isimli oluşumlarının da liderliğini yürütmektedir.
Koçkar, iş dünyasının bilgi, beceri ve deneyimini yine iş dünyası ile paylaşmak üzere, pek çok değerli iş insanı ve akademisyeni bir araya getiren eğitim ve danışmanlık çalışmalarının yanı sıra sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve kamu kuruluşlarıyla iş birliği yaparak "Uygulanabilir Bilgi"nin Türkiye'nin her yerine ve herkese ulaşılmasına destek veren projeler geliştirmektedir.
Kadını Güçlendirme Derneği’nin dönem başkanı olan Koçkar, Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü’nün sosyal sorumluluk projeleri de dahil bir çok etkinlik düzenleyerek, gençlerin ve kadınların profesyonel yaşama katılımlarına vizyonel ve teknik katkı sağlamaktadır.

Ceyhun YEŞİLŞERİT / Uluslararası Pazarlama ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Dış Ticaret
1982 Yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlayan YEŞİLŞERİT, daha sonra İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Uluslararası İşletmecilik ve İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde İşletmecilik Uzmanlaşma programlarına katıldı.
Katılmış olduğu birçok yurtiçi ve yurtdışı eğitimler içerisinde Birleşmiş Milletlere bağlı Cenevre’de yer alan eğitim kuruluşu ITC'nin "Trade Tutor" Eğitimi ve Avusturya, Karl Heinz Sebastian okulunun geliştirdiği "Power Pricing" Eğitimi de bulunmaktadır.
Profesyonel iş yaşamının bir bölümünü yurtdışında çalışarak geçirdi (Irak, Suudi Arabistan, ABD ve Rusya Federasyonu). ENKA, AL-MOBTY, DHT ve EKUR’da tedarik zinciri ve satış süreçlerini uluslararası platformda yönetmiş, STFA’da Ticaret Müdürü olarak görev yapmıştır. 1996’dan itibaren 13 yıl Pipelife International Holding'in Türkiye'deki yatırımı olan Arılı Plastik A.Ş.de Güney Avrupa Bölge İş Geliştirme Müdürü olarak çalışmıştır. 2005-2006 dönemimde Pipelife Business School mezunu olarak yurtdışında ve yurtiçinde şirket içi eğitimlerde de eğitmen olarak görev almıştır.
Birleşmiş Milletlere bağlı Cenevre’de yer alan eğitim kuruluşu ITC'nin "Trade Tutor" eğitimini alarak "BMS (İş Yönetim Sistemi)" öğretisi ve araçlarının kullanımı konusunda Ulusal Danışman olarak Türk İhracatçılar Meclisi de dahil pek çok ihracatçı birliğinde eğitmen olarak görev aldı. Konuk yazar olarak Haber Türk Gazetesi ve çeşitli dergilerde de Dış Ticaret, Satış, Tedarik Zinciri Yönetimi konularında yazıları yayınlanmıştır. Uzun yıllar çalıştığı şirketleri temsilen katıldığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun çeşitli iş konseylerinde özellikle Bağımsız Devletler Topluluğu ile yapılan yurtiçi ve yurtdışı toplantılarında görev almıştır.
Uzun yıllardır İstanbul Ticaret Odası’nın başarısı Uluslararası platformda ödül alınarak kanıtlanmış İhracata İlk Adım Projesi’nde İTO Danışmanı olarak görev yapmıştır. 11 Etap olarak gerçekleştirilen programın 2009 yılında metodolojisini redakte etmiştir. Yine, İTO tarafından Türkiye’nin başarılı KOBİ’leri yarışmasında dallarında birinci seçilmiş şirketlerine “Pazarlama, Satış ve Yönetim Danışmanı” olarak danışmanlık ve eğitim hizmeti vermiştir.
Pek çok sektöre Pazarlama (Ulusal / Uluslararası) danışmanlığı yapmış, bu sırada Pazarlama ve Satış Bakış Açılı SWOT Analizi ve Sistem Kurulumu çalışmaları (Organizasyon El Kitabı, Görev Tanımları, Görevli Profilleri, Sistem Talimatları, Standart İş Talimatları Hazırlanması vb.) yapmıştır. Ayrıca Pazar Potansiyeli Ölçülmesi, Hedef Pazar Seçimi, Rekabet Analizi Yapılması, İhracat Eylem Planı Hazırlanması, Bütünleşik Pazarlama İletişimi Eylem Planı Hazırlanması, İhracat Faaliyetlerinin Sistemik Hale Getirilmesi Altyapı Çalışmaları için İhracat Yönetimi Sistemi kurmuştur.
2011 Yılı başından itibaren Ticaret Bakanlığı tarafından “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi” Tebliği çerçevesinde “Uzman Eğitmen” olarak akredite edilmiştir ve Türkiye’nin her yerinde eğitmen ve danışman olarak görev almıştır.
Çok iyi derecede İngilizce ve Rusça bilen Yeşilşerit, halen Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü’nün “Evrensel Pazarlama Bölümü”ne liderlik etmekte, UR-GE Projelerinin hizmet tasarımı ve danışmanlığını yürütmektedir.

Derya KAYA / Devlet Destekleri, Uluslararası Ticaret
Anadolu Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünde lisans eğitimini ve daha sonra Preston University CG-MBA programıyla Yönetişim ağırlıklı İşletme Masterını tamamlayan Kaya, Uluslararası Ticaret, Satış ve Pazarlama konularında yurt içinde ve yurt dışında birçok uzmanlık eğitimine katılmıştır.
İş hayatına 1996 yılında Çalık Holding'de Finans Uzmanı olarak başlamış, ardından Group Auto Türkiye'de Uluslararası Ticaret Uzmanı olarak 3 yıl İthalat ve İhracat süreçlerinde çalışmıştır.
Vivetta Tekstil, Burç Kaplama gibi firmalarda Satış, Pazarlama ve Uluslararası Ticaret Yöneticiliği, CMS Makine‘de Dış Ticaret Müdürlüğü ve Ortadoğu Satış Müdürlüğü, Tensaform'da İhracat Müdürlüğü ve İş Geliştirme Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.
Çalışmış olduğu tüm kurumlarda iş geliştirme ve alternatif finans kaynaklarına erişim konularında öncülük yaparak devlet desteklerinden ve finans alternatiflerinden etkin faydalanılmasını sağlamıştır.
Türkiye İhracatçılar Meclisinin yürüttüğü 81 İlde İhracata İlk Adım Programında İhracat Koçu olarak görev alan Kaya, 2011 yılından bu yana inşaat, otomotiv, makine, mobilya, tekstil,kozmetik, moda gibi çeşitli sektörlerdeki kurumlara uluslararası ticaret ve devlet destekleri konularında danışmanlık yaparak bilgi ve birikimlerini paylaşmayı sürdürmektedir.
Görev aldığı projeler arasında İstanbul Ticaret Odası Deri Hazır Giyim ve Saraciye Sektörü URGE Projesi İhracat Koçluğu Çalışması, Mücevher İhracatçılar Birliği Turkish Jewels URGE Projesi İhtiyaç Analizi Çalışması, Eskişehir Sanayi Odası Yapı Malzemeleri Sektörü İhtiyaç analizi çalışması da bulunmaktadır.

Dr. Ali Emre İşlek / Uluslararası Ticaret, Hizmet İhracatı ve İthalatı ve Operasyonları
Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Yöneticiliği Yüksek Lisansını bitirdikten sonra, 2021 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Dış Ticaret Enstitüsü, Uluslararası Ticaret Doktora (PhD) programını tamamlamış ve Uluslararası Ticaret Doktora derecesini almaya hak kazanmıştır.
1985 yılında iş hayatına şimdiki adı ile Koç Sistem Bilgi ve İletişim Hizmetler A.Ş.’ de başladıktan sonra 2009 yılına kadar ulusal ve uluslararası şirketlerin yönetim kademelerinde görevler yapmış ve daha sonra kendine ait şirketinde çalışmalarına devam etmiştir. KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetler A.Ş. sonrasındaki dönemde görev yaptığı kendi alanlarındaki üretim, buna bağlı ihracat ve perakende temelli şirketlerin faaliyetleri 3 ana gurup altında toplanmışlardır. 1-) Uluslararası markalara onların markaları altında üretim ve ihracat yapan işletmeler 2-) Uluslararası markaları Türkiye’de temsil eden ve onlar adına yüzlerce perakende mağazaya sahip özellikle Avrupa’daki markalar için satın alma yapan mümessil işletmeler 3-) Yüzlerce perakende mağazaya sahip, bölgemizden de doğrudan kendi satın alma ofisleri vasıtası ile yine kendi perakende mağazaları için satın alma yapan perakende devlerinden (Örneğin: Target Corporation) oluşmaktadır. Böylece özellikle ihracat ile ilgili temel segmentlerin pazarlama faaliyetlerinin tümü dahil yönetsel faaliyetlerde bulunma ve üretimden başlamak üzere ürünlerin satın alınması süreçleri, üretilmesi, ihracatı ve sonrasındaki mağaza satış ve satış sonrasındaki operasyonları farklı ulusal ve uluslararası markalar ile birlikte çalışma ve yönetme imkanı olmuştur.
Bu süreçte ülkemizdeki firmaların ekseriyetinin özellikle yönetsel faaliyetlerinin olması gereken düzeyde olmadığını ve bu eksikliklerin işletmelerin ihracatları dahil diğer yaşamsal süreçlerine son derece negatif etki ettiğini gözlemledi. Dr. Ali Emre İşlek bu gözlemlerini Doktora düzeyinde akademik bir çalışma ile desteklemek istemiş ve bu çalışmanın sonuçlarının ülkemizdeki ihracatçı firmalara pozitif katkı sağlamasını hedeflemiştir.
Doktora çalışmasında, ihracatçı firmalardaki Otantik Liderliğin, Kurumsal Yenilikçilik ve Kurumsal Girişimcilik üzerindeki etkisini denkleme ihracat performansı değişkenini de katarak araştırmıştır. Sonuç olarak doktora tezi ‘’ Araştırma evrenindeki ihracatçı işletmelerdeki lider ve yöneticilerin sahip oldukları ve işletmelerini yönetir iken hayata geçirebildikleri otantik liderlik özellikleri ne kadar fazla olur ise işletmelerin kurumsal yenilikçilik davranışları, kurumsal girişimcilik yönelimleri ve ihracat performanslarının da o oranda yükseldiğini göstermektedir.’’ şeklinde temel bir sonuç üretmiştir.
Dr. Ali Emre İşlek halen hem profesyonel hayatına devam etmekte hem de kurumsal işletmelere danışmanlık yaparak bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktadır.

Dr. Ömer MURAT / Pazarlama Stratejileri, Müşteri İletişimi ve İlişkileri Yönetimi
1988 yılında Kara Harp Okulunu bitiren Dr. Ömer MURAT, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki hizmetini Kıdemli Albay rütbesiyle tamamlamıştır. Sonrasında Yeditepe Üniversitesi Sistem Mühendisliği dalında yüksek lisans yapmış, aynı zamanda, Beykent Üniversitesinde ve İstanbul Ticaret Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programını da tamamlamıştır. Son Olarak İstanbul Ticaret Üniversitesinde Dış Ticaret Doktoru programını tamamlayarak Doktor unvanını elde etmiştir.
Türk Silahlı Kuvvetlerinde hizmetini tamamladıktan sonra Dr. MURAT, 2010-2013 yılları arasında Afganistan İçişleri Bakanlığında güvenli taşımacılık konusunda kurulan bölümde sektörler müdürü olarak hizmet ettikten sonra, üç yıl süre ile Dilaver A.Ş. de İSTAÇ’a Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı görevini yerine getirmiştir.
2016 Yılından itibaren üç yılı aşkın süre ile Egnatia Lojistik A.Ş.de Genel Müdür olarak hizmet veren Dr. MURAT bu süre içerisinde Irak, Afganistan, Zimbabve, Almanya, İsviçre gibi çeşitli ülkelerde Pazar Araştırmaları yapıp, özellikle STK’lara ve uluslararası firmalara hem Türk hem yabancı malların satışı ve pazarlanması faaliyetlerini gerçekleştirmiştir. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) dahil birçok STK’nın söz edilmiş olan ülkelere yönelik ihalelerine şirketi adına katılarak geniş bir ürün yelpazesindeki ürünleri tedarik ederek teslimini sağlamayı başarmıştır. Bu kapsamda tedarikten başlayarak, lojistik gümrükleme, sevkiyat, teslimat ve tahsilat süreçlerini bizzat yönetmiştir.
Halihazırda, ASAM Avrasya Bir Vakfı Danışmanlığı görevini de sürdürmekte olan Dr. MURAT, Uzak Doğu, Orta Asya ve Pasifik bölgelerine ihracat potansiyelimiz hakkında araştırmalar, ASEAN ülkelerinde Pazar araştırmaları da yapmaktadır. Böylece hem akademik hem saha çalışmalarını harmanlayarak eğitmen ve danışmanlık yapan Murat, Türkiye İhracatçılar Meclisinin yürüttüğü 81 İlde İhracata İlk Adım Programında İhracat Koçu olarak görev almıştır.

Dr. Raife EYİLER / Uluslararası Pazarlama, Müşteri İletişimi ve İlişkileri Yönetimi, Dış Ticaret, Markalaşma
1979 yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi'nde İstatistik-Sosyal Siyaset bölümünde lisans eğitimini, 1981 yılında İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü’nde tezsiz yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2014 yılında İ.Ü. İktisat Fakültesi, İktisat Politikaları Ana Bilim Dalında “Ekolojik Tarım ve Sürdürülebilir Kalkınma: Türkiye Örneği” adlı yüksek lisans tezini ve 2019 Ocak ayında “Kuyumculuk Sektörünün Uluslararasılaşmasında Markalaşmanın Önemi” konulu doktora tezini savunmuş ve diplomasını almıştır.
Ulusal ve uluslararası birçok eğitim programına katılarak mesleki gelişimine katkı sağlamıştır. 1985-86 yıllarında (18 ay süreli) AB-Akdeniz Ticaret Odaları iş birliği ile düzenlenen “KOBİ’lerin Avrupa Pazarına Uyumu” programını kazanarak eğitim ve staj görmüştür. 1997 yılında katıldığı London School of PR eğitimi (6 ay) uzun soluklu olanlarıdır. Çalıştığı kurumların yabancı ortaklarının İtalya, Fransa’da düzenlediği stratejik iletişim, pazarlama, CRM, segmentasyon ve satış eğitimlerini tamamlamıştır.
ISO 9001:2008 Denetçi Sertifikası, EFQM Lead Assessor Sertifikası sahibidir. Koç Grubunda uygulanan Marketing Simulation Game Oyun Teorisi’nde ekip olarak derece almıştır. 2019 yılında mentörlük eğitimini tamamlamıştır.
Profesyonel iş yaşamını; hizmet ve üretim sektörlerinde pazarlama disiplininde yönetici olarak ve proje bazlı deneyimlemiştir. 1979-1987 yıllarında İstanbul Ticaret Odası’nda İhracat Araştırma Uzmanı, 1987-1990 arasında Sümerbank Holding Pazarlama İşletmesinde İşletme Müdür Yardımcısı olarak sürdürmüştür. 1990-2002 tarihlerinde Koç Allianz Sigorta’da Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştır. 2002’den bu yana KOBİ niteliğindeki ulusal ve Türkiye pazarına giren yabancı sermayeli işletmelerde pazar yapılanması alanında danışmanlık hizmeti vermiştir. Türkiye İhracatçılar Meclisinin 1000 ihracatçı listesinde yer alan üretici ve ihracatçı mücevher firmasına 2019 yılında uluslararasılaşma, markalaşma ve yapılanma alanında mentörlük hizmeti vermiştir.
“Tunus- İspanya - Polonya Pazar Araştırma ve Geliştirme”, “Türkiye İhracatçı ve İthalatçı İşletmeler Profil Araştırmaları”, “Müşteri Memnuniyet Araştırmaları ve Araştırma Çıktılarından Hareketle İşletme Stratejik Eylem Planı Oluşturulması”, “Hizmet Şirketlerinde Süreç İnovasyonu”, “Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Yenilikçi Girişimlerde Bilginin Ticarileştirilmesi Araştırması”, “Altın ve Mücevher Sektörü Rekabet Analizi” uzun soluklu çalışmalar olup bu araştırma ve projelerin çıktıları kitap haline getirilmiştir. Hakemli ulusal ve uluslararası dergi ve yayınlarda makaleleri, hakemli konferanslarda sunumları yer almaktadır. Kalkınma Ajansları ve Üniversiteler ile proje çalışmalarını sürdürmektedir. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve İktisadi Araştırmalar Vakfı Tez Ödüllendirme Yarışmasında jüri üyesidir.
Türkiye ekonomisi, uluslararası iktisat, yurt dışı pazar geliştirme, ekonomik iş birliği, yurt dışı pazar analizi, iş süreçleri inovasyonu, işletme stratejik eylem planı oluşturma, şirket içi yapılanma, kurumsallaşma, marka geliştirme, marka yönetimi, marka değeri, sosyal medya içerik geliştirme alanlarında çalışmaktadır.
İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilen Eyiler, Türkiye İhracatçılar Meclisinin yürüttüğü 81 İlde İhracata İlk Adım Programında İhracat Koçu olarak görev yapmıştır.

Engin EROĞLU / Üretim Yönetim Sistemleri
ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1995’te mezun olduktan sonra, aynı yıl Türk Demirdöküm Fabrikaları AŞ’de Arge mühendisi olarak işe başlamıştır.
Sırasıyla Ar-Ge – Pazarlama – İhracat – Üretim – Yalın Üretim bölümlerinde görev almıştır. Üretim Müdürü iken Demirdöküm’deki ürün bazlı organizasyona özgü olarak “Su Isıtıcıları Ürünlerinin (Şofben-termosifon-boyler-ısı pompası)” tüm değer zincirinden sorumlu olmuştur. Bu organizasyon yapısında, yeni ürün geliştirme, ürünleri devreye alma, yatırım ve fabrika planlama, üretim, üretim programlama, malzeme planlama ve tedarik, bakım ve mevcut ürün iyileştirme süreçlerinin hepsini birden yönetmiştir. Pazarlama ve ihracat tecrübeleri de hem pazarlama-satış süreçleri hem de müşteri odaklı ürün geliştirme ve üretim hakkında geniş tecrübeler kazanmasını sağlamıştır.
Bunlara ilave olarak, 2008 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni de bitirmesi, bir işletmenin yönetim, finans ve muhasebe dahil tüm fonksiyonlarına hâkim olmasını sağlamıştır. 2010 yılında Demirdöküm’de Yalın Üretim Sistemine geçiş kararı ile birlikte “Yalın Üretim Müdürü” olarak görev almış olup, Yalın Ofis’i kurarak tüm Yalın Üretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanmasından sorumlu olmuştur. Bu süreçte Yalın Üretim Sistemi ve Teknikleri hakkında yaklaşık 1700 kişiye toplam 5400 adamxsaat teorik ve uygulamalı eğitim vermiştir. Bu tekniklerin başlıcaları, JIT, Jidoka, PokaYoke, VSM, TPM, SMED, 5S, Kanban, Milkrun, Süpermarket, FIFO, Heijunka, Görsel Yönetim, Standartlaştırma, otonomasyon olarak söylenebilir. Sistemin yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında yoğun olarak “Kaizen Çalıştayları” yapmıştır. Demirdöküm’de “Yalın Üretim Sistemini” yerleştirdikten sonra, bağlı bulunduğu Vaillant Group’ta da 2012 yılından itibaren grup bazında “Yalın Üretime” geçilme kararı alınmıştır ve adına “Vaillant Production System” (VPS) verilmiştir. Temelde aynı prensiplere sahip olan VPS’nin de Demirdöküm’de yerleştirilmesinden sorumlu olarak “VPS Plant Coach” görevini almıştır.
Gerçekleştirdiği 74 çalıştay ile verimliliğin artışında, alan tasarrufunda, malzeme stoklarının azaltılmasında, geçiş sürelerinin kısaltılmasında çok büyük iyileştirmeler sağlanmıştır.

M. Sc. Şükrü Çağlar TUNA / Dış Ticaret Mevzuatı, Dış Ticaret Operasyonları Yönetimi, Akreditif, Uluslararası Ticari Sözleşmeler
1999 Senesinde Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Lisans eğitimini tamamlayan TUNA, Bilgi Sistemleri Yüksek Lisans eğitimi almak için University of Colorado’ya kaydolmuş ve 2 003 senesinde başarı ile m ezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nın verdiği bir senelik Nakliyat Sigortası Eğitimi sayesinde meslek hayatına sigorta ürünler satarak başlamıştır.
1994-2001 arasında farklı kurumlarda yerel ve uluslararası müşterilere hayat ve elementer ürünlerini pazarlaması ve satışı yapmıştır. Satış sonrası hizmetleri konusunda da tecrübe edinmiştir.
Amerika Birleşik Devletleri’nde de yarı zamanlı olarak University of Colorado ve Metropolitan State College’da Lisans seviyesinde Bilgisayar Programlama, Matematik, İktisat, Ekonometri, Muhasebe, İşletme ve İstatistik dersleri vermiştir. Ayrıca University of Colorado’da İşletme Fakültesinde iki sene Global Elektronik İşletme (Global E-business) ve İşyeri Kaynak Planlaması (ERP) derslerinin araştırma ve öğretim asistanlığını (Researh Assistant & Teaching Assistant) başarı ile yürütmüştür. Amerika’da Denver Belediyesi’nde yaptığı staj ile de data yönetimi konusunda bir seneye yakın bir deneyim kazanmıştır.
2005 Senesinde Türkiye’ye döndükten sonra uluslararası ticaret konusunda önce Atlas Uluslararası Kumanyacılık daha sonra da AVA Holding kuruluşu olan Sirene Denizcilik’te ürün ve hizmet ihracatı konusunda deneyim kazanmıştır. Daha sonra imalatçı firmalar olan sırası ile Tempa Pano – İhracat Müdürlüğü, EAE Elektroteknik – Dış Ticaret Müdürlüğü, Simfer – HVAC İhracat Müdürlüğü görevlerini başarı ile yürütmüş ve Türk ihracatına toplam 70 ülkede hizmet etme şansı bulmuştur. Profesyonel hayatı bırakarak kendi firmasını 2020 senesinin başında kurmuş olduğu firması ile Türk ürünlerinin ihracatına katkı vermeye devam etmekte olup, Elektrik ve Elektronik sektöründe firmalara ihracat danışmanlığı hizmeti vermektedir.
Ayrıca 2011 yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi’nde konuk konuşmacı sıfatı ile Dış Ticarette Satış Kanalları Kurup Yönetmek, Dış Ticarette Karşılaşılan Gerçek Vakalar, Dış Ticarette Farklı Kültürler ile İş Yapma Prensipleri konulu Seminer ve Konferanslar vermiştir.

Muhammet Serhat Öztürk / Stok, Depo ve Lojistik Yönetimi, Tedarik Zinciri, Müşteri İlişkileri, Dış Ticaret Mevzuatları, Uluslararası Pazarlama
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden 2001 yılında, 2005 yılında State University of New York’ta Uluslararası Ticaret ve Taşımacılık Yönetimi üzerine Yüksek Lisansını 2005 yılında tamamlayan Serhat ÖZTÜRK, Aydın Üniversitesi İşletme Bölümünde Doktora çalışmalarına devam etmektedir.
2004-2006 yılları arasında USA Exxon-Mobil firmasında Karayolu Operasyon Sorumlusu, 2007-2009 yılları arasında Balnak Logistics Group’ta İhracat Operasyon Sorumlusu ve Proje Satış-Pazarlama (Enerji, Maden, İnşaat, Demir-Çelik), 2009-2012 yıllarında Hanbulktrade İç ve Dış Ticaret Ltd. Logistics and Foreign Trade Director ve 2012 yılının ikinci yarısından itibaren Intermetals İç ve Dış Ticaret firmasında Logistics and Foreign Trade Manager, 2014-2019 yılları arasında MADO’da International Trade and Franchise Director olarak çalışmalarına devam etti.
2019 yılı Nisan ayı itibariyle Uluslararası Ticaret ve Yatırım Danışmanlığı şirketini kurarak ithalat-ihracat süreçleri, uluslararası yatırımlarla ile ilgili global anlamda çalışmalarına devam etmektedir. Kültür Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitelerinde Lojistik ve Dış Ticaret Bölümlerinde Part-Time Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. “Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçleri Üzerine Uygulama” konulu uluslararası beş adet bildiri sunmuştur. Birçok stratejik ürünün Tedarik Zinciri Uygulamaları ve Uluslararası Ticareti ve yatırımları üzerine Uluslararası çalışmalar yapmaktadır.
Uzmanlık alanları olan Dış Ticaret Uygulamaları, Uluslararası Satış&Pazarlama, Dış Ticarette Müşteri İlişkileri Yönetimi, Key Account Management, İthalat&İhracat Operasyonları, Girişimcilik, Tedarik Zinciri Yönetimi ve Uygulamaları, Lojistik Yönetimi, Etkin Depo ve Stok Yönetimi gibi konularda eğitimci ve danışman olan ÖZTÜRK, Türkiye İhracatçılar Meclisinin yürüttüğü 81 İlde İhracata İlk Adım Programında İhracat Koçu olarak görev yapmıştır.

Murat Keskin / Mali İşler Müdürü
Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan KESKİN, iş yaşamına çeşitli kuruluşlarda muhasebe uzmanı olarak başlamıştır. 2000 Yılından bu yana Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsünde Muhasebe ve Bilgi Teknolojileri departmanın yöneticisidir.
Rönesans oluşumları olan “Harekete Geç!” ve KOBİDESK’in e-consulting ve e-learning projelerinde de görev alan Keskin, Ticaret Bakanlığı URGE çalışmalarında uzmandır.

Prof. Dr. Ramazan Aktaş / Finansal Yönetim, Portföy Yönetimi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar, Girişimcilik ve KOBİ'ler
1960 doğumlu Ramazan AKTAŞ, 1981 yılında KHO İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı yıl ODTÜ İİBF İşletme Bölümünde yüksek lisansa başlamıştır. 1985 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak KHO İşletme Bölümüne öğretim görevlisi olarak atanmıştır. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde doktora çalışmasına başlamış ve bu programı 1991 yılında tamamlamıştır. 1995 yılında Finansman anabilim dalında doçentlik derecesini almıştır. 1985 yılından itibaren KHO’nda işletmecilikle ilgili dersleri veren Ramazan AKTAŞ KHO’da görevli olduğu dönem zarfında 1 yıl süre ile Kanada’da, 6 ay süre ile İtalya’da uzmanlık alanı ile ilgili çalışma yapmış ve 6 aylık süre için de Azerbaycan Kara Harp Okulu’nda öğretim elemanı olarak görevde bulunmuştur. 2003 yılında TSK’daki görevinden emekli olan AKTAŞ, halen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İİBF İşletme Bölüm Başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca iktisadi işletme olarak faaliyet gösteren TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezinin müdürlüğünü kuruluşundan beri sürdürmektedir. Verdiği eğitimler bazıları Sorunlu Krediler ve Erken Uyarı Modelleri, Finans Matematiği, Mali Analiz, Çalışma Sermayesi Yönetimi, İşletme Riskleri ve Yönetimi, Girişimcilik, Kriz Ortamında İşletme Yönetimi, Sermaye Bütçelemesi, Finansal Yönetim Stratejileridir.

Sedat Tekgül / Üretim ve Kalite Yönetimi
1991 Yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği’nden mezun olan Sedat TEKGÜL, mesleki iş yaşamına Akdaş Döküm Sanayi A.Ş’de Üretim Müdür Yardımcısı olarak başladı. Kısa süre sonra, firmanın Kalite Yönetim Sistemlerini kurdu. Özgüven Döküm Sanayi firmasında üretim ve kalite birimlerini yönettikten sonra Erkunt Döküm Sanayi A.Ş’nin yeni kurulan ikinci fabrikasında Ergitme Bölümü’nün devreye alınmasını üstlendi. Formmetal Makina Sanayi firmasının genel müdürü olarak Kalite Sistemlerinin kurulumu, ERP programı kuruluş ve uyumlaştırma, firmanın kurumsallaşması projelerini yürüttü. Tekgül, 2017 yılında Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsünün Ankara yapılanmasında görev alarak bilgi ve deneyimlerini danışman olarak paylaşmaktadır.

Sefa SEVİNDİK / Dış Ticaret, Pazar Araştırması, Uluslararası Ticari İstihbarat, Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimi
2005 yılında lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İşletme bölümünde İngilizce eğitim dilinde tamamlamıştır. 2019 yılında Samsun Üniversitesi Lisans Üstü Eğitim Enstitüsü Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik tezsiz programına kayıt yaptırmış bölüm hocalarının yoğun telkinleri neticesinde aynı bölümün tezli programına devam etmektedir. 2004 yılında henüz mezun olmadan ilk girişimcilik deneyimini İstanbul’da yaşamıştır.
Profesyonel kariyerine 2005 yılı sonunda Çakıroğlu Grup’a ait KÖYTÜR Tavukçulukta finans biriminde başlamış kısa zamanda yine KÖYTÜR’de her zaman çalışmak istediği Dış Ticaret bölümüne geçmiştir. Bölümde yürüttüğü başarılı süreçler neticesinde bölümün tüm sorumluluğunu almış ve akabinde tüm grubun Dış Ticaret Müdürlüğü’ne terfi etmiştir.
2012 yılının sonunda ihracat hedefleri için kendi Dış Ticaret şirketi olan SAMEKS’i kurmuş güzel bir başlangıç yaparak 2013-2015 yılları arasında Samsun mobilya ihracatındaki belirgin artışta en büyük pay sahibi olmuştur. Kuzey Afrika’da ki başarılar Libya’da SAMEKS’in kendi ofisini açması ile taçlanmıştır. İhracat pazarı ağırlıklı olarak Kuzey Afrika, Körfez ve Ortadoğu olarak şekillenmiştir, daha küçük oranlarda Avrupa, Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinde de Pazar payları mevcuttur.
2015 yılında NetDeri markasıyla Trendyol, Beymen, Sarar, Ay Marka, Elle, İpekyol, Fırsat A.Ş., NG Tekstil, Oxxo, Divarese gibi marka zincirlerine tedarik sağlayarak ithalat faaliyetleri gerçekleşmiş akabinde aynı tedarik yerli üretim ile devam etmiştir. Yine aynı sene aynı ürün gamında “madamoni” markası ile e-ticarete başlamıştır. E-ticarette madamoni.com sayfasında elde edilen başarı ve tedarik kabiliyeti ile Vestel, Pierre Cardin, Royal, Regal, Finlux, Venus gibi markaların modbu.com sayfasında e-ticareti gerçekleştirilmiştir.
2017 yılında ithalat faaliyetlerine tahıl ve hammadde eklenmiştir. Ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna, Romanya, Moldova bölgelerinden dökme tahıl ve hammadde ithalatı FOB ve CIF teslim şekillerinde gerçekleşmiştir. Deniz yolu ile yapılan bu ithalatlar charterparty tecrübelerini de kazandırmıştır.
Danışmanlık faaliyetlerine 2016 yılında başlanmış ve halen; dış ticaret bölümünün kurulması, bölümün geliştirilmesi, Pazar araştırması, hedef Pazar tespiti, uluslararası ticari istihbarat, rakip analizi, potansiyel alıcıların belirlenmesi, dahilde ve hariçte işleme rejimi şeklinde devam etmektedir. Türkiye İhracatçılar Meclisinin yürüttüğü 81 İlde İhracata İlk Adım Programında ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının yürüttüğü İhracat Danışmanlığı projelerinde İhracat Koçu olarak görev almıştır.

Serpil KILIÇ SEYHAN / Dış Ticaret Mevzuatı, Dış Ticaret Operasyonları Yönetimi, Akreditif, Uluslararası Ticari Sözleşmeler
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Seyhan, 2012 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Ticaret bölümünde yüksek lisans yapmıştır. 2014 yılında aynı bölümde başladığı Doktora programında yeterlik sınavını başarıyla geçmiş, halen “Küresel Ticaret Kapsamında Yeniden Canlandırılmaya Çalışılan İpek Yolu: Türkiye Açısından Önemi” adlı tez çalışmasını yürütmektedir.
Profesyonel yaşamı ile eğitim yaşamının büyük kısmını bir arada yürüten Seyhan, Ticaret Meslek Lisesi stajını 1997 ve 1998 yıllarında TOYOTA EUROPE’un İthalat departmanında doğrudan bölüm müdürüne bağlı olarak ve ithalat operasyon işlemleri yaparak tamamlamıştır. Mezuniyetinde sonra Federal Grup’un ithalat departmanında çalışmaya başlayan Seyhan, aynı grubun mermer ihracatçısı olan firmasında da görev yapmış, gösterdiği performansa paralel olarak grubun dış ticaret şirketinde 2010 yılına kadar Yönetici olarak görev yapmıştır. Federal Grup şirketlerinde çalıştığı sürede, dış ticaret operasyonları hem doğu hem batı ülkelerinde ihracat pazar takibi, proje takibi, uluslararası yatırım, off-shore operasyonları, serbest bölge operasyonları, dış ticaret iş ve işlemlerini yönetmiştir. Grubun o dönemde Özbekistan’da yürüttüğü fabrika yatırımın işlemlerini takip etmiş, elektrik, aydınlatma, mermer gibi farklı sektörlerle birlikte doğal gaz sayacı üretimi ve ticaretine ilişkin de tecrübe edinmiştir.
2007-2012 yılları arasında Çin Kültür Merkezi’nde 6 yıl boyunca her hafta sonu olacak şekilde; 2009 senesinde Pekin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda Çince eğitimi aldı; bu süre zarfında sık sık Çin ile temaslarda bulundu.
2012 yılında Ayan Dış Ticaret şirketinde Dış Ticaret Müdürü olarak görev yapmaya başladı, 2020 yılına kadar süren 8 senelik görev süresi boyunca yılın bir kısmını Çin’de tedarik anlaşmaları ile bir kısmını da Türkiye’de yurtdışı pazarlama ve operasyonel faaliyetlerini yönetmekle geçirmiştir.
2020 yılında bugüne coğrafi işaretli ürün imalatçılarına uluslararası pazarlama danışmanlığı yapmakta ve ihracat sistemi kurmaktadır.

Zahide ÇERKEZOĞLU GÜMÜŞ / İş Geliştirme, Dış Ticarette Satış, Pazarlama
2000 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamlayan Gümüş, profesyonel iş hayatına aynı yıl Çatalca Serbest Bölgesi’nde Satış ve Pazarlama Uzmanı olarak başlamıştır. Burada aldığı ihracat, ithalat ve serbest bölge mevzuat eğitimlerinden sonra Hyundai Assan Otomotiv firmasında İhracat Operasyon Uzmanı olarak 4 yıl çalışan Gümüş, ardından kariyerine 4,5 yıl boyunca, Ata Holding’e bağlı Entegre Harç firmasında Uluslararası İş Geliştirme ve İhracat Satış Uzmanı olarak devam etmiştir.
2013 yılında Kablotel firması ile enerji sektörüne geçiş yapmış, buradaki Uluslararası İş Geliştirme ve İhracat Satış Müdürlüğü görevi süresince firmanın ürünlerinin dünya genelinde satılmasına ve ürünlerin Avrupa pazarında, uluslararası fuarlara ve kongrelere katılarak marka bilinirliğini sağlamıştır.
2019 yılı başından bu yana kendi danışmanlık firmasında enerji, inşaat, otomotiv ve ağır sanayi makineleri gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren kurumlara uluslararası ticaret ve iş geliştirme konularında danışman olarak destek ve hizmet vermektedir.
20 yılı aşkın süredir uluslararası iş geliştirme, dış ticarette satış, pazarlama ve operasyon konularında uzmanlaşmıştır.
Varna, Bulgaristan doğumlu olan Gümüş iyi seviyede İngilizce ve Bulgarca, orta seviyede Rusça bilmektedir. Çocukluğundan bugüne birçok farklı sporla uğraşan Gümüş lisanslı masa tenisi sporcusudur. Kulüpler ve uluslararası üniversite müsabakalarında şampiyonluklar elde etmiştir.

Harekete GEÇ
Esentepe Mahallesi, Erkılıç Caddesi, No:6,
Karizma Kule, 34870
Kartal / İstanbul
HAREKETEGEÇ, Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü markasıdır.